Kävijälaskuri

hieroja Orivesi

Olet oikealla sivulla! Tervetuloa!

Voit kommentoida tekstejä - en pahastu vaikka olisitkin eri mieltä!

torstai 31. tammikuuta 2013

Pois raiteilta ja kiskotkin rullalle!

Vaalit olivat ja menivät. On vallanvaihdon aika. Uudet valtuustot ovat aloittelemassa töitään.Demokratiassa valta tulee kansalta – niin meitä on ainakin opetettu. Usko järjestelmään alkaa kuitenkin hivenen horjua, kun äänestysprosentti on vain hivenen päälle viidenkymmenen. Onko usko päätöksentekoon horjunut todellakin näin pahasti tavallisten kansalaisten keskuudessa. Eikö kunnallinen päätöksenteko olekaan niin avointa ja läpinäkyvää kuin sen väitetään olevan. Ovatko valtuutetut aivan narussa vietäviä lapasia vai todellisia päätöksentekijöitä. Äänestysinnosta päätellen ns kansa ei usko siihen liturgiaan, mitä sille syötetään.




Jotain vaalit kuitenkin muuttivat ihanassa kotoisessa kaupungissakin. Joitakin valtaan rakastuneita sentään jäi jälleen valtuuston ulkopuolelle. Vetenaaripolitikko Eino Törrönen on pitkään mainostanut olevansa pois raiteilta – nyt taisivat kiskotkin mennä rullalle, kun valtuustotaival katkesi tylyllä tavalla – lopullisestiko?



Vanhoja konkareita putsaantui valtuustosta toki enemmänkin. Nimekkäimpiä tuohon ryhmään joutuneet lienevät Arvo Levänen, Matti Heiskanen, Maritta Hämäläinen ja Leena Multanen. Säälittävin suoritus oli varmaan entisellä kansanedustajalla, Riitta Kauppisella. Puolueloikkauksen jälkeen haavin pohjalta löytyi vaivaiset 10 ääntä.Aika vaatimaton saavutus entiseltä kansanedustajalta. Ei menneet kaikkien paluuhaaveetkaan aivan putkeen. Hallitustasollakin takavuosina hääränneet Pekka Seppä ja Seija Hietakangas jäivät tylysti vallan kammarin ulkopuolelle.



Tuuletustakin tuli mutta senioriosastolta. Varttuneessa keski-iässä purjehtivat Tapio Klen ja Raimo Mähönen räjäyttivät äänipommin, jolla nyt sitten kaupunkimme poliittista elämää ohjaillaan. Työ ei tule olemaan helppoa. Lauluihin pitää tulla aivan uusi nuotti. Nyt eivät elätä Raimon tiernapoikalaulut eikä poliittisen ensirakastajan lemmen luritukset. Ei elätä Tapion filosofiset pohdinnat. Molemmat on valjastettava raakaan työhön. Sitä lenee tarjolla heille ja kaikille muillekin ”ihanassa” paikallispolitiikassa häärääville. Onnea heille ja meille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti