Kävijälaskuri

hieroja Orivesi

Olet oikealla sivulla! Tervetuloa!

Voit kommentoida tekstejä - en pahastu vaikka olisitkin eri mieltä!

torstai 1. syyskuuta 2011

Kokoomuksen kysyjille!

Onko kaupungin johdon suunnittelema jatkuva Pieksämäen kuihduttaminen mielestänne oikea kehityssuunta?




Yllä oleva Pieksämäen Kokoomuksen esittämä kysymys on kovin provosoiva ja voisipa sanoa miltei riitaa haastava. Syksyn poliittisena avauksena sitä voi pitää jopa hivenen yllättävänäkin. Kaupunkimme kunnallispolitiikan venettä varmasti keikuttavat tulevana syksynä ja talvena monet paikallisesti suuret kysymykset. Siksi orastavan eripuran nostattaminen potenssiin hieman arveluttaa. Myönnettävähän on, että latteuksien latominen ei kiinnosta ketään mutta yritetään nyt pysyä hyvän maun rajoissa.

Yllä olevan johdantokiemurtelun jälkeen yritän päästä asiaan. Kysymys itsessään on hyvin epäselvä, hivenen vihjaileva mutta kaiken kuitenkin lukijan vastuulle jättävä – kuten täällä Savossa kuulemma on tapana. Kuihduttamisen konkretisoiminen olisi ollut enemmän kuin paikallaan. Rohkenen kuitenkin arvata, että tällä hetkellä suurimpana murikkana kengässä pyörii Nikkarilan metsäoppilaitoksen kohtalo. Asiahan sai harvinaisen yllätyskäänteen viime kaupunginhallituksen kokouksessa, kun luottamusmiehet selättivät kaupunginjohtajan päätösesityksen yksimielisesti, raflaavasti sanottuna 100 – 0. Taistelu saattaa kuitenkin olla hieman jälkijättöistä. Strateginen virhehän oli päätös, jolla opetus ja seinät erotettiin toisistaan. Sen päätöksen arkkitehteja kannattaisi ”sinutella” pari kertaa.

Valtakunnallinen muotihokema on parin vuoden ajan ollut, että opetuksessa pitäisi seinien sijasta satsata opetuksen sisältöön. Vähäkään kokenut kunnallispoliitikko tietää, että investointipuolelta eurot eivät kirveelläkään siirry käyttötalouspuolelle. Kun tätä hokemaa on viljelty meidänkin kaupungissamme kyllästymiseen asti, niin heitin tässä taannoin valtuustossa koepallon, jossa investoinneista säästyvä summa olisi siirtynyt käyttötalouden paikkaamiseen. Korkealta tullut vastaus valisti, etteikö kysyjä tiedä, ettei investointisäästöillä voi paikata käyttötaloutta. Fraasit seinien säästöistä opetukseen ovat vain sanahelinää. Seinien korjaamiseenkin voi saada 50% valtion rahoitusta normaalin valtionosuuden päälle mutta käyttötalouteen lisän saaminen on tulevassa taloustilanteessa aivan toivotonta.



Kuihtuminen ennen kukkimista!



Ennen kaikki oli paremmin. Niinhän sitä sanotaan ja totta ainakin toinen puoli. Ennen ei juhlittu pelkkiä paperilla olevia visioita ja lennokkaita suunnitelmia. Ensimmäiset juhlat pidettiin vasta harjakaisissa, kun esimerkiksi rakentamisessa oli päästy voiton puolelle. Nyt juhlia ja julkistamisia järjestetään asioiden ollessa ensimmäisillä sirkkalehdillä. Kuinka paljon palstatilaa onkaan uhrattu Ideaprkille tai Sivistysmaakuntahankkeelle, jonka mukaan koulujen piti Pieksämäellä tänä syksynä alkaa vasta syyskuulla ja jatkua vielä Juhannukseen tulevana kesänä ja kaiken huipuksi vielä venäjä toisena kotimaisena kielenä. Raflaavia peruutusjuttuja ei ole näkynyt mutta jonnekin ne vaan ovat kuihtuneet ennen kukintaa. Olisikohan tuo Kokoomus haikaillut näiden kuihtumisen perään? Tuskinpa. Seuraava kuihduttamisvääntö käydään kyläkouluista. Siinä on mukana varmaan kysymyksen heittänyt Kokoomuskin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti